top of page
  • garagewillemsolsen

IS UW AUTO AL HELEMAAL WINTERKLAAR?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2022


IS UW AUTO AL HELEMAAL WINTERKLAAR?


Met deze handige tips kunt u deze winter gegarandeerd veilig de weg op. We hebben er zeven voor u op een rij gezet.


WINTERBANDEN


Allereerst is het handig om in de winter te kiezen voor winterbanden. Met winterbanden heeft u meer grip als het gaat sneeuwen of vriezen. Daarnaast is het ook belangrijk om de bandendruk te (laten) controleren. Als u gaat autorijden in de winter en u heeft een lage bandendruk, dan kan dit zorgen voor minder grip op de weg. Dit kan gevaarlijk zijn.


ANTIVRIES CHECKEN


Wanneer u graag uw auto winterklaar wilt maken is het belangrijk dat er genoeg antivries in uw koelvloeistof zit. Is dit niet het geval dan kan met hevige vorst de motor bevriezen. U kunt het antivries controleren met behulp van een antivriesmeter. Ook is het verstandig om antivries ruitensproeiervloeistof te gebruiken voor uw auto. Deze vloeistof is te herkennen aan de blauwe kleur. Normale vloeistof kan bevriezen als het in aanraking komt met de ruit. Gebruik geen warm water om de ruiten te ontdooien. Hierdoor kan het glas gaan scheuren!


RUITENWISSERS CHECKEN


Zijn uw ruitenwissers nog in goede staat? In de winter wilt u niet overvallen worden door regen of een hagelbui zonder goedwerkende ruitenwissers. Check dus om de zo veel tijd even of de ruitenwissers niet beschadigd zijn en vervang ze op tijd.


WINTERBENODIGDHEDEN AUTO


Zorg dat u in de winter een setje spullen hebt samengesteld. Denk dan onder andere aan een ijskrabber, ruitontdooier, slotontdooier (deze kunt u beter buiten de auto bewaren) en een voorruitscherm. Deze hulpmiddelen maken het een stuk makkelijker om ’s ochtends op tijd weg te rijden.


DEURRUBBERS


Heeft u wel eens last gehad van een dichtgevroren autodeur in de winter? Voorkom dit door de deurrubbers van uw auto schoon te maken en te zorgen dat deze gesmeerd zijn.


ACCU DOORMETEN


Laat uw accu doormeten. Als u gaat autorijden in de winter dan presteert de accu minder goed door de lagere temperaturen. Het zou vervelend zijn als u ’s ochtends niet weg kunt rijden, omdat de accu leeg is. Probeer daarom niet alleen maar kleine stukjes te rijden, maar ook af en toe wat langere afstanden zodat de accu kan opladen.


HANDREM


Tenslotte raden we het ten zeerste af om de handrem te gebruiken als het vriest. Het is namelijk mogelijk dat deze dan vastvriest. Gebruik daarom als het koud is de 1e versnelling of P in plaats van de handrem.


LAAT UW AUTO WINTERKLAAR MAKEN


Heeft u hulp nodig bij het winterklaar maken van uw auto? Garage Willems kan u hierbij van dienst zijn. Wij zijn vooral gespecialiseerd in de winterbenodigdheden alle types automerken. Wij zorgen ervoor dat u in de winter weer helemaal veilig de weg op kunt. In onze werkplaats helpen wij u graag professioneel en vakkundig met het onderhoud aan uw Mini.53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page